EXPOSITIE - Makeblijde Houten
670
page-template-default,page,page-id-670,page-child,parent-pageid-237,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Expositie Tjitske van der Heide

>>> van 14 februari tot 19 juni 2017 

*

Tjitske:

“Sfeer en suggestie in kleur en verftoetsen”, zo laat mijn, vaak impressionistische, manier van schilderen zich het beste omschrijven.

In deze expositie is vooral recent werk te zien, geïnspireerd op bloemenvelden, van figuratief tot meer abstract. Een aantal thema’s komen steeds terug in mijn werk: portret/mens, stapelingen,  “takketé” ( patronen/vlakken ) en natuur.

Vorm en kleur zijn altijd belangrijk voor mij geweest, wat te zien is in mijn studiekeuzes:  De lerarenopleiding handvaardigheid en textiele werkvormen en later mijn opleiding en werk in de bloemsierkunst.

Sinds zo’n 20 jaar is schilderen de manier geworden om mijn ideeën vorm te geven.

Ik schilder meestal met olieverf, zowel in een collectief met collega-schilders als in verenigingsverband bij Ars Peintura. Ook experimenteer ik graag met verf en techniek, waarbij spelen met subtiele overgangen en stevige, vette toetsen de nodige spanning geven.

Dus kom kijken en genieten van kleurrijk en veelzijdig werk!

Een aantal schilderijen is te koop; uniek geschenk!

*

In het park:

Ik ben Willemijn Knulst en studeer, als alles goed gaat, in juni 2017 af als docent beeldende kunst en vormgeving. Mijn rol als docent vind ik heel belangrijk, omdat ik op deze manier mijn passie voor kunst door kan geven. Daarnaast zie ik dat leerlingen zichzelf op een andere manier leren kennen en zichzelf verbazen met wat ze maken en leren. Ik ben vooral docent, maar ook kunstenaar. Het kunstenaarschap is nodig om dezelfde moeilijkheden te ervaren in het beeldende proces als mijn leerlingen. Ik kan hen niet helpen bij hun proces, wanneer ik zelf dit proces niet meer herken. Aan de andere kant gebruik ik mijn kunst om de mooie dingen die ik zie te benadrukken. Ik zie kunst als middel om de wereld mooier te maken, maar ook als noodzaak voor mij om mijn hoofd leeg te maken en gedachten om te zetten in beeld.

 

Mensen verbinden door gebarentaal

Ik heb een poosje op een jongetje met het syndroom van Down gepast. In die tijd heb ik gebarentaal geleerd om met hem te communiceren. Gebarentaal was hierin een middel om de taalbarrière te doorbreken.
Dit werk is gebaseerd op de Nederlandse Gebarentaal (NGT). De gebaren voor ‘mensen’, ‘verbinden’ en ‘gebarentaal’ heb ik omgezet in beelden. Gebarentaal is iets wat mensen met elkaar verbindt waar gesproken tekst dit niet kan. Dit werk is niet alleen een statement over gebarentaal, maar ook een oproep om elkaar te helpen waar dit kan.

Als u meer van mijn werk wil zien of contact met mij op wil nemen, kijk dan op mijn website: www.willemijnknulst.nl

 

 

 

Makeblijde Houten

 EXPOSITIE aanmelden

Bij Makeblijde wisselt de expositie ongeveer gelijk met de wisseling van een seizoen.  Verschillende kunstenaars hebben eigen werk mogen tentoonstellen. Wanneer u een kunstenaar bent of kent die hier aan wil meewerken kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

3D en beelden Plaatsing in het park is ook mogelijk. Wij hebben de ruimte uw beelden op de meest fraaie plekken in het park te tonen.

Bel John van Wijngaarden voor een afspraak.