MAKEBLIJDE NODIGT UIT - Makeblijde Houten
676
page-template-default,page,page-id-676,page-child,parent-pageid-237,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

MAKEBLIJDE NODIGT UIT  

Makeblijde bruist ( 24 en 25 juni )

Makeblijde bruist tijdens het kunstfietsweekend!

Tijdens het komende Kunstfietsweekend, zaterdag 24 en zondag 25 juni, van Kunst om de Hoek, exposeren 6 kunstenaars eigen werk in Makeblijde. En niet alleen exposeren zij werk, ook worden er demonstraties schilderen (Roos Hobé) bekend van haar abstracte en figuratieve schilderijen en beeldhouwen van Martine Kramer gegeven. Martine Kramer bekend van prachtige beelden van duurzaam hout en brons en ook gaat fotograaf Karen Machielsen het park in om de bezoekers te portretteren.

Naast de beelden en schilderijen zijn er ook nog prachtige sieraden van de goudsmeden Jakubowski & Vlasblom te zien (en ook te passen en te kopen). Zij zijn sieraaddesigners en trendsetters in handgemaakte sieraden in goud en zilver. Daarnaast is er een expositie van het werk van de fotografen Karen Machielsen ( portretten met de wereld als decor) en van Anja Grondman ( met als onderwerpen die heel divers zijn, van semi abstract tot concreet). Zoals Anja zegt: “geïnspireerd door wat ik om mij heen zie, ontstaan er beelden in mijn hoofd die ik omzet in een foto”

Het park en het paviljoen zijn bezet door deze kleurrijke en inspirerende groep kunstenaars. Een unieke culturele samenwerking tussen Makeblijde en de kunstenaars, een initiatief dat bijzonder goed past in dit Houtense kunstfietsweekend, zoals Anja Grondman en John van Wijngaarden zeggen, “hopelijk een mooie start vormt van een nieuwe traditie.” Men kan kijken, luisteren, proeven en natuurlijk genieten van de smaak van Makeblijde.

John vervolgt; Natuurlijk kunt u ook, zoals u inmiddels van Makeblijde gewend bent, beide dagen genieten van een aangename muzikale omlijsting. Makeblijde zal aan alle kanten en op alle vlakken bruisen. Er is live muziek; op zaterdag speelt de PKBand bestaande uit zeven muzikanten, van jazz tot hedendaags (van Louis Amstrong tot Adèle) en op zondag het Fontana Ensemble (klassieke muziek; Maaike Huijgen, blokfluit; Francine Woltman, sopraan en Rob van Gerretsen, viola di gamba. )

Ook is er een gelegenheid het unieke voedselbos te bezoeken, bijzondere planten te ontdekken en zelf te proeven. ( tip; proef zeker een blaadje van de franse uiensoepplant, de smaak zal u verbazen ) Het park, terras en voedselbos zijn van 11.00 tot 17.00 uur toegankelijk en zijn bij uitstek geschikt om uw fietsdag te starten, te pauzeren of af te sluiten. Makeblijde nodigt u uit om onder het genot van een lekker hapje en drankje te komen genieten van al deze mooie kunstvormen. De toegang is gratis. Voor een hapje kunt u zich aanmelden op de site. Onder het genot van live muziek een heerlijk weekend beleven! Buiten in het park en in het paviljoen presenteren zich een vijftal kunstenaars, fotografie, sieraaddesign, schilder en beeldhouwkunst.

Natuurlijk zijn er heerlijke borrelplankjes te bestellen. Zie het inschrijfformulier.
Maak kennis met de smaak van Makeblijde!
                                                                               ___
Tijdens iedere editie ontstaat er telkens weer een spontane ontmoeting tussen bezoekers, artiesten en kunstenaars. Vervolgens ontstaan er weer nieuwe ideeen voor een volgende editie. Artiesten en kunstenaars worden uitgenodigd een bijdrage te leveren aan deze mooie middagen. Meld je aan bij John van Wijngaarden via het contactformulier.
Blijf deze site volgen en/of laat u informeren via onze nieuwsbrief.
Makeblijde Houten

AGENDA

21 Mei  – Wijnproeverij Van Dort – Makeblijde Nodigt Uit

BIJ MAKEBLIJDE KRIJG JE EEN PODIUM

Makeblijde heeft en geeft ruimte. Zowel binnen als buiten zijn tal van uitingen mogelijk. Muziek, theater en beeldende kunst gaan bijzonder goed samen in het glazen paviljoen en het 3 hectare grote park.