Makeblijde.nl Nieuws Succesvolle Reünies: Een howto-gids

Succesvolle Reünies: Een howto-gids

Succesvolle Reünies: Een howto-gids

Het is altijd moeilijk om de juiste woorden te vinden als je iemand gedag probeert te zeggen na een lange afwezigheid. Hier zijn wat tips over hoe je je weerzien met een oude vriend of familielid goed kunt laten verlopen.

Je hebt je oude vriend of familielid al jaren niet meer gezien, en het is moeilijk om de juiste woorden te vinden voor een reünie. Hier zijn wat tips over hoe je dit vlot kunt laten verlopen!

Een lange afwezigheid kan in het begin ongemakkelijk lijken, maar met deze nuttige adviezen van deskundigen zijn we er zeker van dat ze het ons niet alleen zullen vergeven – ze zullen staan te popelen om snel weer bij te praten.

Wat is een reünie?

Reünies zijn een moment om bij te praten met oude vrienden. Het kan om allerlei soorten interacties gaan: van bijpraten op school of op het werk, familieleden voor het eerst in jaren ontmoeten en opnieuw kennismaken met een oude vriend die tien jaar geleden verhuisd is maar nog steeds in de buurt woont; het gaat allemaal om een-op-een momenten van betekenis, waarbij opnieuw contact wordt gemaakt door middel van een gesprek.

Een datum plannen

Als je op zoek bent om een nieuwe vriend te maken, probeer dan te vragen welke dag voor hen het beste is voordat je contact opneemt. Beperk je tot 2 of 3 dagen en kies dan de datum die het beste uitkomt – het kan het ene moment gezellig zijn, maar het andere moment ongemakkelijk! Het zal ook ruimte laten tussen ontmoetingen zodat het contact niet te overweldigend aanvoelt als we elkaar niet vaak meer zien; dit kan ons later weer verder in gesprek brengen als alles goed gaat zonder enige ongemakkelijkheid of ongemak tijdens onze ontmoetingen (wat hopelijk niet zal gebeuren).

Personen vinden

Nou, je bent zeker niet de enige persoon die deze gedachte heeft gehad. Het zou interessant zijn te weten wat er met al die oude vrienden van school of werk gebeurt! Een manier om dat te doen zou kunnen zijn door samen door je herinneringen te praten en te kijken of er namen naar boven komen – misschien wonen ze nog dicht genoeg bij elkaar voor een laatste reünie? Of laat ze op zijn minst zoeken op Facebook, want iedereen weet hoe populair sociale media tegenwoordig kunnen zijn.

U kunt advertenties plaatsen in de krant, op het internet of zelfs in tijdschriften. Je hoeft geen namen te noemen, maar zorg ervoor dat mensen contact met je kunnen opnemen met een adres en telefoonnummer, zodat ze weten wie hun post zal bezorgen.

Wat staat er op de planning?

Probeer geen activiteit te kiezen waarbij mensen vies kunnen worden of actieve dingen kunnen doen, zoals paintballen. Als er een kans is dat ze plezier zullen hebben, laat ze dan meedoen met wat jij wilt! Als het tijd is voor entertainment probeer dan creatief te zijn door verschillende activiteiten aan te bieden, zoals bowlen, waar iedereen in gelijke mate van kan genieten, ongeacht hun leeftijd.

Kosten

Heeft u een vrije plek voor een evenement? Het organiseren van een reünie kan net zo makkelijk en betaalbaar zijn, zo niet makkelijker dan het organiseren van je eigen feest. Als er eten bij de planning betrokken is, is het best dat iedereen dat op voorhand weet zodat niemand zich verrast voelt door onverwachte kosten aan het eind van de dag waarop deze picknick/reünie ook mag uitdraaien! Naast het feit dat deze evenementen goedkoop zijn (vooral in de zomer), bieden ze vaak ook een prachtig landschap. Een buitenomgeving is vooral mooi als je erop terugkijkt vanuit een pittoresk begin, zoals wanneer ze plaatsvinden in de buurt van een meer of bos, waar herinneringen langer zullen blijven omdat ze in plaats daarvan gevuld zijn met blijdschap.